Prioritzem

Posted on 21 gener 2013

0Tenim moltes coses a fer, però potser no sabem per on començar. El dies passen, ens gratem el cap, i ens preguntem: Què hem fet avui?. Hem de saber prioritzar per aconseguir resultats, però com hem de prioritzar una cosa per sobre de l’altra?. Aquest article que sembla d’auto-ajuda pot servir-nos tant a nivell de la vida personal, com per a prendre decisions en el terreny de les coses de la política. De fet portem més de trenta anys de democràcia gratant-nos el cap i donant voltes en cercle. Doncs prioritzem per avançar!. Podem fer servir el clàssic quadrant on a la part alta de la columna de l’esquerra posarem les coses urgents i importants, i a dalt de la columna de la dreta les coses no urgents però importants. A la part baixa de la columna de l’esquerra posarem les coses no importants i urgents, i a baix de la columna dreta posarem les coses que no són ni urgents ni importants. Només hi hem de repartir les tasques o llistes de coses a fer, o les decisions a prendre, és a dir totes aquelles coses que han de ser objecte de priorització. Si ja ho hem escrit, ho tindrem tot ben posat entre aquests quatre quadres del quadrant.
D’entrada i per a posar-nos a treballar agafem les coses que hem situat al quadre d’important però no urgent i les tractem com a temes a resoldre en el nostre dia a dia, serà la nostra àrea d’enfocament principal. Tot el que hem posat en el quadrant d’important i urgent, ho analitzarem i si responen realment al títol seran emergències a resoldre d’immediat, altrament les tornarem al quadrant d’important però no urgent. Quan a les coses que hem situat a l’apartat de no importants però urgents hauríem d’aprendre a saber dir no, especialment en el moment que ens les proposen. Finalment mirem les coses que hem situat a l’espai de no importants ni urgents, però ni ens hi acostem. De fet mantinguem-nos el màxim apartats d’aquestes coses.
La satisfacció que tindrem al saber com endreçar les nostres coses només és comparable a la satisfacció que s’obté en crear. De fet, la declaració de sobirania que han estat gestant els partits representants en el Parlament de Catalunya, és fruit de la priorització d’alguna cosa que era important però no urgent, una cosa que una nova majoria ha trobat que era important i urgent. Deixem el cercle i anem endavant.

Etiquetat: