Parlem d’independència?

Posted on 10 Juny 2012

0Fa uns dies, en una nombrosa reunió al bar del Casal Municipal de Torredembarra es constituïa l’Assemblea Territorial de Torredembarra de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC). Aquesta nova entitat local és hereva de tot el moviment que va desembocar en el 25A, la Consulta Sobiranista a Torredembarra. Tot va començar el 13 de setembre de l’any 2009 a Arenys de Munt, ara fa més de dos anys i mig, quan tenia lloc la primera Consulta sobre la Independència, un esdeveniment que va generar molta expectació i que va concentrar, en aquesta vila del Maresme, milers de persones d’arreu del país.
Aquell acte exemplar de pronunciament democràtic i nacional arribava en el moment precís, després de nombrosos atacs contra Catalunya i contra els catalans, i després d’un procés agònic de destrucció del nou Estatut d’Autonomia sorgit del Parlament de Catalunya el setembre del 2005. Aquella ofensiva havia trobat ja una resposta clara entre el poble de Catalunya amb mobilitzacions massives pel Dret de Decidir el febrer del 2006 i el desembre del 2007. El procés de les Consultes que s’iniciava aquell mes de setembre de l’any 2009 amb una nova experiència de mobilització i de sensibilització que havia de ser també a l’origen del Moviment per la Independència (MxI) que ens ha portat fins aquí, però per un altre camí més discret i silenciós.
Ara, i sobretot després del 10J, des de l’Assemblea Territorial de Torredembarra de l’ANC, estem en una fase que anomenem d’extensió, cal que s’afegeixin al moviment totes les persones que vulguin lluitar des del seu compromís personal en favor de la causa nacional. Per a fer-ho només cal accedir al lloc web: www.assemblea.cat i omplir el full d’adhesió. Des de l’Assemblea Territorial de Torredembarra us donarem la benvinguda i junts ens posarem a treballar en els projectes més immediats: la Marxa cap a la Independència i el Correllengua. El país sencer s’ha posat en marxa. Som-hi doncs… en Marxa cap a la Independència!. Hi ha una cançó popular del 1640 que diu així: A les armes, catalans, que ens han declarat la guerra!. Bon cop de falç, defensors de la terra!. Bon cop de falç!.

Etiquetat: